h

SP en Europa

22 april 2014

SP en Europa

We merken dat er tijdens gesprekken met inwoners van Almere onduidelijkhied bestaat over het SP-beleid in Europa. Hieronder staan een aantal punten waarmee we hopen wat meer duidelijkheid te scheppen.

1. De SP is erg voor Europese en internationale samenwerking. Niet voor niets zitten we in het Europees parlement waar we samenwerken met vertegenwoordigers van linkse partijen uit heel veel EU-landen. Samenwerken is iets anders dan de zaak uitverkopen. We vinden het belangrijk dat mensen zeggenschap hebben over hun eigen gemeente en hun eigen land. In tegenstelling tot andere partijen moeten we niets hebben van een Europese superstaat waarbij Nederland een provincie wordt.

2. De SP is niet bereid nog jarenlang door te gaan met het sturen van miljarden euro’s belastinggeld aan landen en banken die in de problemen zitten. We willen nadenken over andere oplossingen. Dat kan ook betekenen dat we op den duur de euro ter discussie durven te stellen.

3. De SP wil dat Nederland zelf kan beslissen over pensioenen, uitkeringen, belastingen en andere belangrijke zaken, dit geeft de SP niet uit handen aan Europa.

4. De SP wenst de Europese Commissie af te schaffen en de samenwerking tussen regeringen van landen te stimuleren.

5. Binnen het Europees Parlement maakt de SP deel uit van de fractie van Europees links, wat een bonte verzameling van traditionele en moderne linkse partijen is.

6. De SP is tegen een nieuwe koude oorlog en wenst serieuze onderhandelingen over Oekraïne. De bevolking moet zich zelf over haar toekomst kunnen uitspreken en de grootmachten Rusland en het Westen moeten zich terughoudend opstellen.

7. De SP is niet tegen Europese samenwerking. Regeringen van EU-landen moeten grensoverschrijdende problemen - zoals luchtvervuiling of de vervuiling van grote rivieren - aanpakken.

8. de SP pleit niet voor het onvoorwaardelijk uit de Euro en de Europese Unie stappen. Daar hangt een prijskaartje aan waar je niet blij van wordt: investeringen, banen, koopkracht, al die zaken zullen er de negatieve gevolgen van ondervinden.

We hopen dan ook van harte dat er een hoge opkomst is voor de europeesche verkieizngen op 22 mei 2014. Mochten er nog vragen zijn over bovenstaand schroom dan niet om contact op te nemen met ons:

Almere@sp.nl

 

Reactie toevoegen

U bent hier