h

SUCCESVOLLE OPENING VAN DE SP OMA & OPA WASSTRAAT

19 maart 2014

SUCCESVOLLE OPENING VAN DE SP OMA & OPA WASSTRAAT

Vandaag is onder grote belangstelling van publiek, pers en zelfs de politie, de mobiele ouderenwasstraat, de z.g. “Opa & Oma wasstraat” geopend. De actie, bedoeld om de mensen in de gezondheidszorg en de mensen die gebruik maken van de gezondheidszorg een hart onder de riem te steken. Een aantal ouderen heeft gebruik mogen maken van de gelegenheid om vandaag een extra wasbeurt te genieten.

Onder begeleiding van een vrolijk muziekje en onder toeziend oog van mensen uit de zorg en de SP kandidaten, kregen een paar ouderen een fijne opfrisbeurt. 

Deze actie kreeg veel bijval. Alle toeschouwers waren het over één ding eens, de bezuinigingen in de zorg dienen een halt te worden toegeroepen. Ouderen krijgen vaak nog maar een douchebeurt per week, omdat er eenvoudig weg te weinig tijd is, laat staan dat er een praatje gemaakt kan worden om uit te vinden hoe het er nu echt mee staat.

Menselijk contact levert niks op, dus daar wil dit kabinet niet in investeren.

De SP vindt dat menselijke waardigheid de boventoon dient te voeren en niet de cijfertjes. Uiteraard moet er op de centen gelet worden, maar dat mag er niet toe leiden zorgen dat ouderen vereenzamen en niet met menselijke waardigheid worden behandeld.

Ook voor de mensen die in de zorg werkzaam zijn geldt: menselijke waardigheid voorop. Het zijn professionals die het werk met veel liefde doen en het kan niet zo zijn dat deze mensen worden vervangen door bijvoorbeeld schoonmaakbedrijven of bijstandsgerechtigden die met behoud van uitkering deze taken moeten gaan verrichten.

De zorg verdient onze aandacht!

Reactie toevoegen

U bent hier