h

Lokale cliëntenraad Almere voert actie tegen bezuinigingen

15 maart 2014

Lokale cliëntenraad Almere voert actie tegen bezuinigingen

Zaterdag 15 maart voert de lokale cliëntenraad van Triade in Almere actie tegen de bezuinigingen van de overheid. ‘Stop de bezuinigingen op de gehandicapten- en ouderenzorg,’ is hun boodschap. Om de boodschap kracht bij te zetten verzamelden zij ruim 300 handtekeningen. Aanstaande zaterdag worden de laatste handtekeningen gezet op de markt van Almere. Daarna overhandigt de lokale raad de handtekeningen aan de fractievoorzitter Ans Desumma van SP Almere.

Handtekeningenactie
‘De bezuinigingen gaan ten koste van de mensen die veel zorg nodig hebben en dat is niet eerlijk,’ volgens Maurice Erkens, voorzitter van de lokale cliëntenraad. ‘Wij zijn het niet eens met de bezuinigingen en willen het niet zomaar over ons heen laten komen. Daarom bieden wij aanstaande zaterdag de handtekeningen aan de SP Almere aan.’ Dit zullen zij doen bij de stand van de SP aan de Grote Markt in Almere. ‘Vervolgens gaan we met hen naar Lunchroom tante Truus om onze zorgen te uiten en te kijken hoe wij samen met de SP ons geluid kunnen laten horen naar Den Haag,’ aldus Maurice.

Op naar Den Haag
‘Wij zijn heel blij met dit initiatief vanuit de cliënten zelf,’ reageert Desumma. ‘De discussies gaan nog steeds veel over de hoofden van de mensen die de dupe zijn. Daarom is het nu zo goed dat het geluid vanuit henzelf komt. Wij gaan ons uiterste best doen om het geluid door te geven aan politiek Den Haag. Hoe? Daar kunnen we zaterdag over van gedachten wisselen.’

Kom naar de Grote Markt in Almere
‘We kunnen nog wel wat handtekeningen gebruiken,’ lacht Maurice. ‘Dus kom aanstaande zaterdag naar de Grote Markt om ook uw stem te laten horen.’ De lokale raad voert van 12.00-14.00 uur actie.

Reactie toevoegen

U bent hier