h

Actie lokale cliëntenraad Triade en SP succesvol verlopen!

16 maart 2014

Actie lokale cliëntenraad Triade en SP succesvol verlopen!

 

 De lokale cliëntenraad van Triade heeft zaterdag 15 maart in Almere een zeer succesvolle handtekeningenactie gehouden op het Stadhuisplein en de Grote Markt. De handtekeningen zijn opgehaald omdat deze mensen zich veel zorgen maken over de bezuinigingen op de gehandicap-ten- en ouderenzorg. Zij stellen dat de bezuinigingen ten koste gaan van mensen die veel zorg nodig hebben en dat is niet eerlijk. Maurice (een van de initiatiefnemers vertelt: “wij zijn het niet eens met de bezuinigingen en willen het niet zomaar over ons heen laten komen”. De groep liep rond met een spandoek waarop duidelijk hun doel werd vermeld (zie bijgevoegde foto) en ze oogsten veel sympathie en bijval op straat. 

Het prachtige resultaat van hun actie – 700 handtekeningen – werd officieel op de Grote Markt bij de stand van de SP aan Ans DeSumma, de afdelingsvoorzitter en lijsttrekker, overhandigd. De actie-voerders werden gecomplimenteerd met het feit dat zij dit initiatief zelf hebben ontwikkelt en dat dit nu eindelijk niet eens vanuit de politiek of vanuit een andere organisatie is opgelegd. Zij maken zich daadwerkelijk zorgen over hun toekomst en de zorg die zij nodig hebben om te kunnen functioneren in de maatschappij en vonden het nu zelf tijd om hun stem te laten horen en actie te voeren. 

Na het officiële gedeelte is de voltallige groep, inclusief Herman van den Brink (de begeleider) en een aantal SP-ers naar ’Tante Truus’ getogen, waar zij in een wat rustigere omgeving hun verhaal konden doen. Hun vele collega’s bij ‘Tante Truus’ hebben de petitie ook getekend, hun zorg uitgesproken en hun uiterste best gedaan om de bijeenkomst goed te laten verlopen. Onder het genot van een kopje warme chocolademelk met slagroom of een glaasje fris, hebben de beide partijen afspraken gemaakt over hoe nu verder. 

De SP afd. Almere heeft hen beloofd om met de SP Tweede Kamerfractie in Den Haag te gaan praten over hoe de handtekeningen het beste ingezet kunnen worden om een zo groot mogelijk resultaat te behalen. Dit wordt uiteraard teruggekoppeld met de cliëntenraad. Ook is met de SP afgesproken dat bij de eerstvolgende landelijke actie – of die nu in Amsterdam, Den Haag, of Utrecht wordt gehouden, er een bus wordt geregeld, zodat deze actievoerders verzekerd zijn van veilig vervoer naar de plek van de actie en ook daar hun stemmen kunnen laten horen. Alle cliënten hebben hun verhaal kunnen vertellen, hun zorgen kunnen uitspreken en er was veel applaus voor de actievoerders, 700 hand-tekeningen is een geweldig resultaat. 

Uiteraard houden de cliëntenraad en de SP elkaar op de hoogte van de vervolgstappen en als er meer cliëntenraden zich willen laten horen, vinden zij ook een gewillig oor bij de SP afd. Almere. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier