h

Succesvolle actie op het Stadhuisplein

24 november 2013

Succesvolle actie op het Stadhuisplein

Na dagen van intensieve voorbereiding, veel geregel en een gezonde dosis stress was het op 21 novemberdan eindelijk zover.

De SP actie “meer betaalbare huurwoningen in Almere” op het Stadhuisplein, waarbij aanwezig waren: Emile Roemer, wethouder Mulder en mevrouw v.d. Ent van Goede Stede, ging van start.

De kou trotserend en onder het toeziend oog van een groot en enthousiast publiek, voerden de leerlingen van Flevo Dance Studio een geweldige flash mob uit. De danseressen hadden decorstukken bij zich in de vorm van modelwoninkjes, om aan te geven dat er een schrijnend gebrek is aan betaalbare woningen in Almere.

Emile Roemer, die speciaal voor deze actie naar Almere was gekomen, haakte daar op in tijdens zijn toespraak en sprak de hoop uit dat, tegen de tijd, dat deze dames op zich zelf wilden gaan wonen, de wachtlijst flink teruggedraaid zou zijn.

De heren Roemer, Mulder en mevrouw van den Ent hebben alle drie het convenant ondertekend. Hiermee hebben zij aangegeven dat het probleem wordt onderkend en dat zij er ieder op hun eigen gebied en binnen hun eigen mogelijkheden alles aan zullen doen om de woningnood, onder mensen met een kleinere beurs, uit de wereld te helpen.

Mocht u de actie willen bekijken, dan verwijzen wij u graag naar de site van You Tube:

YouTube

Of via de site van RTVAlmere:

RTVAlmere

Indien u meer informatie wenst over deze actie, dit onderwerp of over de SP Afdeling Almere in het algemeen, neemt u dan contact op met onze afdeling via onze site:

www.almere.sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier