h

Buurten in de Buurt - Kruidenwijk

31 mei 2013

Buurten in de Buurt - Kruidenwijk

 

Mensen willen wonen en het liefst prettig wonen. Dat prettig wonen is niet alleen de eigen woonkamer maar ook een prettige straat, een prettig buurt. Mocht er iets niet goed gaan, dan wil je gehoord worden en serieus genomen worden. Ideaal zou zijn dat het dan ten goede voor de bewoners veranderd.

De SP vernam wat signalen en besloot zelf polshoogte te nemen. Wat vinden de bewoners?

Over het algemeen is men tevreden over de gemeente Almere als woonplaats. Per straat en de openbare ruimte zijn er wel een aantal aandachtpunten

Wijnruitstraat

Prettig dat de buurtsuper geleverd wordt, maar waarom moet die grote vrachtwagen met een machtig dieselmotor, s’morgens tussen 5 en 6 iedereen wakker maken? Via de busbaan een stukje van enkele tientallen meters en niemand heeft last. Op die specifieke plek kan op die tijd wel iets soepeler worden omgegaan met busbaan is busbaan. Met een paar kleine ingrepen een stuk meer woonplezier. Dat de busbaan niet alleen voor de bus is, blijkt wel uit het feit dat er onder andere bestelauto’s rijden die in opdracht van Connexion reclameborden verwisselen.

De bestaande aanrij route heeft naast het lawaai, nog een bezwaar, want men dacht op te lossen door de betonblokken uit te graven. Dat was precies de verkeerde oplossing.

Basilicumweg

Volgens de voorzitter van de bewonersvereniging is de communicatie met de woningbouwcoöperatie Ymere niet optimaal. Hoe is dat nu mogelijk? Toevallig, afgelopen week was de hele tweede kamer boos op de woningbouwcoöperaties. Tja, dat een en een twee is vinden wij niet toevallig!

Onverlichte paden, de sociale veiligheid is in het geding, dat is gewoon een punt wat opgelost moet worden.

Distelweg

Nuon, ja de stadsverwarming. Het duurt lang, men voelt zich gepakt, zeg maar stadsverarming.

UPC kastjes neerzetten, een vreemde manier van werken. Stukken groen worden met kluit en al uit de grond gerukt en blijven op straat liggen. Men heeft wel kleine plantjes mee genomen. Zwerfvuil Hoe zou dat toch komen?

De Distelweg is laag of niet drempelig, dat nodigt helaas uit tot racen. Met veel kinderen in de straat is het wachten op ongelukken. Een paar nette en veilige speelplekken kan wonderen doen.

Conclusie:

De bewoners zijn dagelijks in hun straat en wijk en hebben een bijzonder goed kijk op hun woonomgeving. De gemeente Almere laat werk uitvoeren, maar is laks met de controle op de kwaliteit van het uitgevoerde werk.

In bijvoorbeeld de Eilandenbuurt is de gemeente recentelijk de inhoud van de vuilcontainers aan het controleren, dat afval levert namelijk geld op. Zaken die geen geld opleveren, maar het woongenot en de veiligheid vergroten zijn minstens zo belangrijk!

Wat verder terug in de tijd, de Fietsersbond had in de Regenboogbuurt de drempels beoordeeld, nou het oordeel was niet best. Op onlogische plaatsen waren er drempels en met een paar simpele ingrepen kon het een stuk beter. Je vraagt je af, kan het niet beter?

Ga zelf ook in gesprek.

Ja dat kan, op 17 juni in Apollo. Voel de woningbouwcoöperatie aan de tand, luister, maar laat vooral je stem horen. Een uitgelezen moment om woorden in daden om te zetten. Komt allen!

Reacties

"Volgens de voorzitter van het buurtcomité is de communicatie met de woningbouwcoöperatie Ymere niet optimaal."
Ik weet voor 99% zeker (verbeter mij svp als ik het mis heb), dat u het hier heeft over de voorzitter van de BEWONERSVERENIGING van Ymere. De Kruidenwijk heeft namelijk geen buurtcomité en dat is juist het grootste probleem van de wijk.
Ik heb dat meerdere keren geprobeerd duidelijk te maken aan de Almeerse politiek, maar door dit soort misverstanden blijft de suggestie van de aanwezigheid van sociale cohesie bestaan.

Reactie toevoegen

U bent hier