h

Actie Thuiszorg

7 april 2013

Actie Thuiszorg

 

Rond de 6000 thuiszorgmedewerkers uit heel Nederland zijn zaterdag 6 april 2013 bijeengekomen op het Haagse Malieveld. Ze hielden een manifestatie tegen de bezuinigingen op de thuiszorg die het kabinet wil doorvoeren.

Die bezuinigingen kunnen 100.000 werknemers in de thuiszorg hun baan kosten. Tevens kan een veelvoud daarvan, aan mensen die thuiszorg nodig hebben, hun thuiszorg ontnemen.

Vanuit Almere vertrokken Hans Everhard en Asjen van Dijk en ook Arie Stuivenberg was er. (zie foto)

We maakten er een mooie middag van en hebben het wel en wee van de SP afdeling Almere  samen onder de loep genomen.

Maar daar waren we niet voor in Den Haag. We waren er om de duizenden medewerkers uit de thuiszorg een hart onder de riem te steken en dat lukte prima. Abvakabo en SP trokken letterlijk samen op deze middag.

FNV-voorzitter Ton Heerts sprak de demonstranten op het Malieveld toe. Vervolgens liepen de thuiszorgmedewerkers in een optocht- de Mars voor de Zorg- naar het Lange Voorhout. Daar nam staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een petitie met ruim 137.000 handtekeningen in ontvangst.

Roemer stond op en zei dat dit de eerste grote actie was en als het nodig is, zal de vakbond en de SP Nederland plat leggen, deze bezuinigingen gaan niet door!!!

Het is heel uniek dat thuiszorgmedewerkers in zo’n groot aantal demonstreren. Ze werken vaak alleen, en niet in teamverband. Dus is het heel bijzonder dat ze zich zo massaal hebben georganiseerd.,

De bijeenkomst was de grootste thuiszorgdemonstratie ooit in Nederland.

Reactie toevoegen

U bent hier