h

Nieuw gebouw Aventurijn vso school onverantwoord onveilig en niet geschikt!

2 september 2011

Nieuw gebouw Aventurijn vso school onverantwoord onveilig en niet geschikt!


Na een alarmerend bericht van een bezorgde ouder, is de SP vanochtend samen met die ouder naar de nieuwe locatie van de VSO-school de Aventurijn gaan kijken. Dit is een speciale school voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar, met een beperking. Dus ook voor kinderen in een rolstoel, of die moeilijk kunnen lopen, of die lichamelijke verzorging nodig hebben. De school ligt aan de Boomgaardweg, vlak bij de drukke Veluwedreef.

Het is de bedoeling dat er vanaf aanstaande maandag 70 kinderen naar toe gaan.

De ouders maken zich ernstig zorgen over de inrichting en de onverantwoordelijke onveilige situatie.

Er is geen afgeschermd gebied voor de kinderen om buiten te spelen. Er zijn namelijk geen hekken geplaatst en de kinderen kunnen zo de Veluwedreef oplopen. Dit houdt in dat de leerlingen de hele dag binnen moeten blijven.

De twee trappen naar de leslokalen hebben aan één kant geen leuning!

Er is geen geschikte plaats bij de school voor ongeveer 20 busjes en auto’s die elke dag de kinderen komen brengen en halen. En voor de kinderen die wel met de fiets kunnen komen zijn er geen fietsrekken.

Er zijn leerlingen die persoonlijke verzorging nodig hebben en verschoond moeten worden Om deze leerlingen te kunnen helpen heb je een aangepaste ruimte nodig. Zo’n ruimte ontbreekt.

En ga zo maar door.
Kortom het gebouw is op dit moment ongeschikt en de veiligheid van de kinderen kan niet worden gegarandeerd. Zeker voor deze speciale groep kinderen met een beperking!

Wethouder René Peters van onderwijs heeft toegezegd dat hij over de situatie met de verantwoordelijk persoon binnen het ambtelijke apparaat contact op zal nemen. Op welke termijn deze problemen opgelost worden kon hij op dit moment niet aangeven.
Wat de SP betreft moet uiterlijk binnen een week minstens de hekken buiten, de trapleuningen en de verzorgingsruimte in orde zijn gemaakt.
Een oplossing voor het parkeerprobleem van de busjes van de leerlingenvervoer moet ook op zeer korte termijn gevonden worden.

U bent hier