h

Oplossing caravanstalling Buitenvaart in zicht.

31 mei 2011

Oplossing caravanstalling Buitenvaart in zicht.

Marcel_Hamminga
Donderdag 26 mei 2011 werd de motie, een voorstel tot wijziging van beleid, besproken in de gemeenteraad. Twee weken eerder had de raad een brief ontvangen van het college, waarbij het college een paar oplossingen voor de caravanstallingproblematiek voorstelde. Na bespreking met de andere fracties en de wethouder vond de fractie van de SP het voorstel van het college verstandiger en trok de motie terug. Daardoor werd er niet over de motie gestemd en kan het college uitvoering geven aan de voorgestelde oplossingen.

Na het indienen van de motie, kwam een raadsbrief van het college met mogelijke oplossingen in beeld. Deze oplossing was dat er een aanname vanuit de stuurgroep was gedaan over de grootte van de stalling. Daardoor stelde het college dat er wellicht door toekomstige stallers, meer ruimte is aangevraagd dan gebruikt gaat worden. Nu is er een jaar de tijd om te starten als stalling, waarbij men dan ook vol dient te zitten. De gemotoriseerde voertuigen of vaartuigen uitgesloten. Mocht er nog ruimte leeg staan bij de nu gegunde stallers, dan zal de overtollige ruimte overgaan naar de twee afgevallen aanvragers tot het stallen van caravans. En pas in 2013 zal er ook daadwerkelijk gehandhaafd worden.
Wat onze fractie betreft een prima oplossing.

Dat is de reden dat wij de motie hebben ingetrokken, zodat deze ook niet ter besluitvorming komt.
Dat heeft als bijkomend voordeel dat onze fractie niet in een juridisch gedrocht van de voorhangprocedure getrokken wordt. Het is wel reden om te bezien of wij het delegeren van de bestemmingsplanwijzigingen niet toch nog eens tegen het licht moeten houden. Bij nieuw te ontwerpen gebieden levert een bestemmingsplan, en daarvoor het projectbesluit geen probleem op. In bestaande stadsdelen vaak wel. En dan is het juridisch zuiver om de raad te laten besluiten over de voorwaarden van de invulling van het projectbesluit.

U bent hier