h

Bibliotheken kunnen en moeten blijven

22 mei 2011

Bibliotheken kunnen en moeten blijven

De SP in Almere is woedend over de berichten dat door de bezuinigingen de filialen van de bibliotheek in Almere Haven en Almere Buiten moeten sluiten. Dit is overbodig, stemmingmakerij en slaat de plank volledig mis.

Het is volgens Peter Duvekot, fractieassistent van de SP, helemaal niet vanzelfsprekend dat de keus om de filialen te sluiten de enige is om te komen tot de gewenste bezuinigingen. “Natuurlijk slaan de bezuinigingen bij de bibliotheek in als een bom”, stelt Duvekot. “Dat spreken wij ook niet tegen. Maar dit geldt voor alle culturele instellingen in Almere. Om maar niet te spreken over de andere maatschappelijke organisaties waarvan bij sommigen het bestaan nu niet eens zeker meer is. De bibliotheek zal wat ons betreft haar huiswerk over moeten doen en moeten komen met nieuwe voorstellen.”

Om deze stelling kracht bij te zetten verzamelt de SP sinds 19 mei handtekeningen om de directie van de bibliotheek te doordringen van de noodzaak van het behoud van deze filialen. En dat deze gedachte leeft blijkt uit de enorme instroom van handtekeningen die inmiddels op gang is gekomen.

De SP maakt zich naar aanleiding van de voorjaarsnota grote zorgen over de kleinere culturele organisaties, de projecten en de Kunstlinie waar de consequenties van de bezuinigingen nog niet eens helemaal helder te krijgen zijn. Maar dat deze bij de voornoemde organisaties tot op het bot zullen hakken is volgens hen wel helder.

U bent hier