h

Huurwoningen verloten?

22 april 2011

Huurwoningen verloten?

Frans_starterswoningen
De SP is wezen buurten bij de tijdelijke woningen in Stad. Dit naar aanleiding van de sloop annex verhuizing van de tijdelijke starters woningen in Buiten en in Haven (zie eerder artikel op de site).

Het is net bekend geworden dat de tijdelijke woningen in Stad nog tot 2015 blijven staan omdat nieuwbouwplannen voor dit gebied zijn uitgesteld.
De huidige huurders hebben allemaal een huurcontract tot 2015, maar moeten wel door blijven zoeken naar ander woningen. De meesten waren 5 jaar of langer ingeschreven. De huren variëren van 300 tot 550 Euro.
Over het algemeen zijn de bewoners tevreden over de locatie (lekker dicht bij het station en centrum). Alleen ’s winters is het er bar koud en ’s zomers knap warm! Je leert je buren niet echt kennen want de doorstroming is vrij groot. “Ik heb in een half jaar tijd 3 verschillende benedenburen gehad”.

Starterswoningen
“Maar als je wat anders met meer kamers wilt vinden bijvoorbeeld op de Cinemadreef , betaal je gauw zo’n 700 Euro.” “De gemeente zou nou juist voor huizen in die goedkopere klasse moet zorgen”

Wat vinden jullie van de plannen voor de nieuwe huisvestingsverordening? En dat de beschikbaar komende huizen worden verloot? De meesten lijkt het niks.
“Mij vind je niet in het Casino !” Juist voor woningen willen mensen zekerheid, dus al is de wachtlijst lang, dan schrijven je ouders je maar in als je 18 bent dan weet je tenminste wanneer je ongeveer aan de beurt bent en waar je aan toe bent.

U bent hier