h

Veiligheid

7 januari 2011

Veiligheid

Noord Koreaanse taferelen bij de Brandweer in Almere!

Omdat de Vrijwilligers van de Brandweer Almere gesproken hebben met de pers (Omroep Flevoland en SBS6 `Hart van Nederland`) over hun problemen, om voortaan gekazerneerd te worden... zijn ze geschorst!!!
Kazerneren is verplicht aanwezig zijn bij consignatie... oftewel: slapen op de Kazerne in plaats van thuis slapen... en oproepbaar zijn. Terwijl er naar onze waarneming momenteel in de kazerne in Buiten niet eens slaapplekken aanwezig zijn!

Dit lijkt toch echt op beperking van de vrijheid van meningsuiting.

Ze hebben zich tot de politiek en de pers gewend omdat ze bij de invoering van deze nieuwe regeling totaal niet zijn gehoord door de leiding.

De reguliere brandweerlieden hebben geweigerd om diensten van de vrijwilligers over te nemen.
Respect daarvoor!

Al bij de overgang van de lokale Brandweer naar de regio waren er volgens de SP te weinig zekerheden voor de veiligheid van burgers en brandweerpersoneel ingebouwd. De SP-fractie heeft toen ook als enige tegengestemd.

Wij konden toen voorzien dat het zou leiden tot deze chaos die nu is ontstaan,

Ook het tijdelijk ontbreken van een hoogwerker komt er nog bij. De brandweerwoordvoerder laat in AlmereVandaag weten dat het hier slechts om een week gaat en dat Lelystad voor back-up zal zorgdragen. En dan vind men het gek dat de geldende aanrijdtijden van een kwartier niet gehaald worden.

Het moet niet gekker worden.

Gezien de ernst van deze ontstane situatie heeft de SP-fractie een agendaverzoek ingediend.
Zoals het zich nu laat aanzien zal dit op de agenda van 13 januari staan.

U bent hier