h

Donatie aan “Stichting Steun Pakistan”.

21 september 2010

Donatie aan “Stichting Steun Pakistan”.

Zondag 19 september organiseerde de Pakistaanse vrouwengroep SamenSaath een
Eid Milam Party voor de Pakistaanse gemeenschap in Almere.
Harry van Bommel, Tweede Kamerlid van de SP, was te gast. Hij sprak over de noodsituaties in Pakistan. 20 miljoen mensen zijn ontheemd en ontelbare kinderen worden bedreigd door honger en ziekte. “In zo’n situatie moet je niet in debat gaan over wie wanneer welke hulp moet verstrekken ,maar is het noodzaak dat we samen met elkaar proberen om de ergste nood te lenigen.” Aldus Harry van Bommel.

De Stichting “steun Pakistan” was ook vertegenwoordigd op de avond. Ze zamelen geld in en voedselpakketten voor de slachtoffers van de vreselijke overstroming begin Augustus. De Stichting werkt samen met een ziekenhuis in Pakistan die het geld gebruikt voor medicijnen, vers drinkwater en voedsel.
De Stichting heeft de gemeente Almere gevraagd om een donatie te doen. Hiervoor zijn ze nu met een burgerinitiatief bezig. De Afdeling van de SP steunt de stichting en vindt dat de gemeente moet denken aan de mensen die nu hard hulp nodig hebben en gaf een bedrag van 1000 euro. Deze werd overhandigd bij de bijeenkomst.
Het was een leuke en leerzame bijeenkomst en de afdeling van SP Almere wenst de mensen van de Stichting Steun Pakistan de organisatie SamenSaath veel sterkte bij hun werk om geld en voedselpakketten op te halen voor de slachtoffers van overstroming.

U bent hier