h

Meridiaanpark een lust of een last?

22 april 2010

Meridiaanpark een lust of een last?

Afgelopen donderdag vond de besluitvorming plaats over de toekomst van het Meridiaanpark in Almere Buiten.
Wordt dit gebied het gedroomde park in Buiten? Of een last voor de toekomst door de claim van 193 appartementwoningen bij de Havenkom, terwijl er absoluut geen interesse in dit type woningen is.
Die onzekerheid is de reden geweest dat de fractie van de SP tegen dit voorstel heeft gestemd.

Bij de bespreking van de nota van uitgangspunten in april 2009, is er een extra krediet door de raad verstrekt van 6 miljoen euro om dit gebied te verbeteren.
Nu een jaar later is de tijdsplanning van de Meridiaan zo lang uitgestrekt dat wij het vreemd vinden om juist nu daar al een besluit over te nemen.

De claim van 6 miljoen is met de wetenschap dat er structureel 30 miljoen per jaar bezuinigd moet gaan worden, een keuze die in onze ogen vreemd over komt. Daarnaast stond in het besluit ook nog een besluitpunt dat er 193 woningen bij de havenkom gerealiseerd gaan worden.

Met de wetenschap dat ook dit pas rond 2017 af is, vragen wij ons af waar wij nu precies over gaan besluiten.
Die onzekerheid, de onzekerheid van de komende bezuinigingen en het vastgestelde aantal woningen, noodzaakte dat wij tegen dit voorstel hebben gestemd.
Met uitzondering van de PVV en onze SP fractie hebben de andere partijen voor gestemd.

Daarmee gaat het Meridiaanpark verder ontwikkeld worden. Waarbij 193 woningen gebouwd gaan worden bij de havenkom.

Of dit nu in 5 verdiepingen of in 14 verdiepingen ontwikkeld gaat worden is voor ons de grote vraag. Er is voor dit segment woningen namelijk geen vraag.


U bent hier