h

Foute informatie van het college?

10 april 2010

Foute informatie van het college?

Voordat er een pand neergezet kan worden moet de grond 'bouwrijp' gemaakt worden. Om de kosten voor deze handeling te dekken wordt eerst geld uitgegeven in de vorm van een krediet. Als de grond eenmaal klaar is wordt deze verkocht en wordt het krediet weer terugverdiend. Dat is een beetje versimpelt hoe het een en ander werkt.

Zo passeerde een voorstel van het college op 8 april jl. de politieke markt. Er moet een stukje grond bouwrijp gemaakt worden voor de vestiging van een instelling van 's Heerenloo. Een zorginstelling die gespecialiseerd is in de opvang en behandeling van meervoudig gehandicapte mensen. Geen vreemde in Almere overigens.

Meneer Van Dijk van de PVV zag in het voorstel wel wat vreemde zinsneden. Daarop hebben zij gereageerd door het voorstel nog eens beter te willen bespreken op de politieke markt. Zij hadden daarnaast ook nog bronnen waaruit naar voren kwam dat het hier zou gaan om een vestiging van een organisatie met islamitische grondslag. Tot zover nog allemaal te volgen en plausibel, toch?

De discussie die op de politieke markt volgde was helaas een stuk minder goed te volgen. Het gespreksonderwerp pingpongde heen en weer tussen: 'standpunten over Islam', een 'zakelijke kredietverlening' en 'onjuist geinformeerd zijn door het college'. We zijn er uiteindelijk wel met elkaar uitgekomen, hoor. Besloten is om dit voorstel naar besluitvorming door te voeren en een aantal fracties wensen 's Heerenloo veel succes met de bouw van hun nieuwe instelling in Almere. Een mooi en nodig initiatief.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat de fracties van de PVV en Trots op Nederland gaan doen met hun ongerief dat zij zich onjuist geinformeerd voelen door het college. Volgens mij is dat een van de politieke doodzonden. Het college behoort de raad van Almere juist te informeren, anders kan deze haar werk niet doen. Als de informatieverstrekking niet juist of onvolledig is, dan kun je je college toch niet meer vertrouwen? Een motie van wantrouwen lijkt me dan de meest logische stap van de twee fracties. Want het zal toch niet gaan blijven bij een hoop geschreeuw, maar geen actie??!!

Peter Duvekot


U bent hier