h

Folderen op de Zand en Kimwierde

28 februari 2010

Folderen op de Zand en Kimwierde

Donderdag de 25ste was de SP ON Tour niet de enige van de SP activiteiten van deze dag, in de middag is vanaf de Zandwierde een delegatie van raadsleden en bestuur/deel campagne team samen met 2de Kamerlid Harry van Bommel de wijk in gegaan.
En niet alleen om de verkiezing 's krant te verspreiden maar vooral om met de bewoners te spreken over de inbrei bouw plannen.

Frans en HarryMaar ook over de kap van duurzame bomen, en de herbestrating.
Bij het laatste zijn nu in het eerste stukje al vele fouten gemaakt waar amper tot niet naar de bewoners geluisterd word, zoals onderdorpels die onder het straat niveau zijn verdwenen, er gaat het gerucht dat er verder na gekeken gaat worden maar onder tussen gaat het her bestraten gewoon verder.
De deuren van de berging die als je het hoogte verschil mee neemt straks een centimeter of 10 a 15 onder straat niveau komt te liggen, handig als je daar je scootmobiel heb staan, of fiets.
Zoals er gek scherend al door de delegatie gezegt is er nu een mooie waterloop gemaakt.
Maar ook viel het een ieder op dat het onnodig kappen van duurzame bomen, de buurt geen goed doet.
Net als alle beplanting die overal al weg gehaald is door de gemeente, op sommige delen vaan de Zandwierde was dit ong. 3 jaar geleden opnieuw aangeplant en begon het net te groeien en bloeien.

buurt bewoner in gesprekVele buurtbewoners grepen deze kans ook aan om hun weerstand tegen alle plannen voor de Wierden en ook de Zandwierde met inbrei bouw te vertellen, zowel aan een 2de kamerlid als de huidige raadsleden.
Die als één van drie politieke partijen tegen deze inbrei bouw gestemd hebben, en nu ook met eigen ogen en oren hebben kunnen zien en horen wat dit samen met de spontane kap van Platanen, Linde, en andere soorten duurzame bomen met de buurt doet.
En het groene karakter hiermee al voor een groot deel uit het hart van de wijk gehaald is, en het nu een wijk als waar dan ook in Nederland kan zijn.

Na de Zandwierde is er ook een bezoek gebracht aan het deel Kimwierde wat direct aan de Zandwierde ligt.verplaatsen naar de kimwierde
Ook daar de zelfde geluiden, mensen zijn blij dat er na ruim 25 jaar iets aan de verzakte straten gaat doen, maar niet tot de hoogte waar men nu mee begonnen is aan de Zandwierde en wat het straatniveau van de gehele Wierde moet gaan worden.

Eén ding was iedereen duidelijke als men zo door gaat is er straks van het groene Almere Haven waar men zo graag wil wonen, niets meer over dus is er dan nog wel vraag voor alle inbrei bouw die gedaan is?

UIt de Media; Almere vandaag

en zie ook het weblog van Harry van Bommel


U bent hier