h

Bezorgdheid over de Meridiaan

16 september 2009

Bezorgdheid over de Meridiaan

Een golf van bezwaren tegen bebouwing aan de havenkom van het Meridiaanpark, overspoelen de fractie van de SP.
Hierop zal volgende week maandag, 21 september om 19.30 uur een bezoek worden gebracht aan een aantal verontruste buurtbewoners.

De bewoners van de Samarindestraat hebben massaal mailtjes gestuurd naar de fractie van de SP. Zij zijn zeer bezorgd over de hoogte van de bebouwing aan de havenkom van het Meridiaanpark.
De gemeenteraad heeft op 16 april 2009 voor het laatst met de wethouder over deze plannen gesproken. Toen zijn de nota van uitgangspunten besproken. In een volgende fase zou de financiele onderbouwing deel uit maken van de plannen en deelplannen. Hierover is de gemeenteraad nog niet geinformeerd.
De fractie van de SP heeft een uitnodiging van bezorgde bewoners geaccepteerd om te kijken naar het gebied en waar volgens deze bewoners de mogelijke problemen ontstaan. Met name de voorgenomen bebouwing naar 12 woonlagen baart deze bewoners zorgen.
Het huidige bestemmingsplan laat dit niet toe. Zoals eerder aan de gemeenteraad is toegezegd, zal een wijziging van het bestemmingsplan aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
We zullen de bezorgdheid aanhoren en eventueel beoordelen bij een volgende bespreking over de Meridiaan.

Wordt vervolgd.


U bent hier