h

Almere een fraudeparadijs?

25 september 2009

Almere een fraudeparadijs?

Door de fractie in Almere zijn, na aanleiding van een krantenartikel in de Telegraaf, de volgende vragen schriftelijk aan het college gesteld:

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1.

    De Telegraaf van vandaag besteedt aandacht aan een Flevolands bedrijf, waartegen 38 aangiften van vermogensdelicten zijn gedaan. De recherche in Almere pakt, door eerder opgelegde prioriteitstelling, deze zaken niet op. Bent u bekend met deze zaak? Klopt de strekking en de inhoud van dit artikel? Indien dit klopt: Wat doet u hier aan?

2.

    Hoe voorkomt u een aanzuigende werking op georganiseerde vermogensdelicten in Almere, die door deze berichtgeving gemakkelijk kan ontstaan?

3.

    Hoeveel politiecapaciteit vergt de aanpak en bestrijding van georganiseerde hennepteelt in Almere?

4.

    Is de burgemeester bereid zich bij de minister sterk te maken om, indien noodzakelijk en dat kan bijvoorbeeld "maatschappelijke onrust" zijn, de eerdere prioriteitstelling aan te passen?

5.

    Hoe voorkomt u het gevoel van eigenrichting bij burgers, dat mede door dit soort berichtgeving, versterkt word?

Toelichting:
Vandaag, 25 september 2009, staat op de internet editie van de Telegraaf een artikel dat fraudeurs, oplichters en dieven zich het best kunnen vestigen in Flevoland. Met het congres van professor Fijnaut nog in gedachten, zullen prioriteiten juist benoemd moeten worden en aandacht moeten krijgen. Als door berichtgeving via de media er een kans bestaat dat criminelen de indruk krijgen ongemoeid te blijven in Flevoland en in Almere in het bijzonder, dan vinden wij dat als fractie zeer ongewenst. De prioriteitstelling zou dan nog eens goed tegen het licht gehouden moeten worden. Het artikel spreekt over een miljoenen oplichting. Het antwoord van de korpsbeheerder is, dat zij de slachtoffers adviseert naar de civiele rechter te stappen. In onze ogen schaadt dat bij voorbaat het vertrouwen in het rechtssysteem.

Ed Naaktgeboren


U bent hier