h

Kolkplein in alle staten.

21 maart 2009

Kolkplein in alle staten.

Woensdag 18 maart moeten de omwonenden van het Kolkplein vreemd hebben gekeken toen ze een brief van de gemeente in hun brievenbus aantroffen. De inhoud had echter een verrassend karakter. "Op 23 februari jl. heeft de Alliantie de bouwvergunningaanvraag schriftelijk bij de gemeente ingetrokken omdat het bouwplan vanuit diverse invalshoeken onhaalbaar blijkt.

Concreet betekent dit dat het huidige bouwplan voor het Kolkplein niet verder wordt doorgezet." Verschillende omwonenden, zoals de bewoners van de Kiekendief, waren terstond zeer blij. De schriftelijke vragen van ons raadslid Jan Bouwma hebben zeker bijgedragen maar dit resultaat is mede te danken aan de burgeractiviteit van de omwonenden en de voortdurende aandacht in het radioprogramma 'Politiek Nu'.

De tekst in de raadsbrief "Omdat het huidige bouwplan voor het Kolkplein niet wordt doorgezet kan vooralsnog geen invulling worden gegeven aan de doelstelling om op het Kolkplein woningen voor starters en senioren te ontwikkelen." is niet geheel in overeenstemming met de oorspronkelijke bestemming waarin senioren niet opgenomen waren. Het lijkt erop dat de gemeente nog een slag om de arm houdt gezien de aanvulling "_vooralsnog_". Gezien het maatschappelijk belang van deze doelstelling zal het college een ontwikkeling voor genoemde doelgroepen op het Kolkplein echter blijven nastreven. "De komende periode zal het college daarom gebruiken om de kansen voor de ontwikkeling van het Kolkplein nader te bestuderen." Zij komen hier voor de zomer op terug.

Iedereen moet dus in de waakstand blijven aangezien de meerderheid, niet de SP, besloten heeft om het college zelfstandig vrijstelling voor aanpassing van het bestemmingsplan te kunnen geven. (zie ook artikel: meerderheid raad geeft controlerende taak af aan college.


U bent hier