h

Centrum Almere Buiten het vervolg.

9 september 2008

Centrum Almere Buiten het vervolg.

Met belangstelling heeft de fractie van de SP Almere, donderdag 4 september 2008 weer geluisterd naar de uitleg van wethouder Arno Visser over de nut en noodzaak van het wijzigen van het masterplan Centrum Almere Buiten.
Deels vond dit in beslotenheid plaats.

In de openbaarheid is het ongenoegen kenbaar gemaakt dat een toezegging van de wethouder om de planontwikkelingkosten in percentages te mailen, niet is nagekomen. In de openbaarheid werd tevens duidelijk dat de C1000 jaarlijks 50.000 euro moet betalen aan de projectontwikkelaar. Dit omdat de parkeergarage onder de C1000 komt en daarmee een logische gang naar de winkels. Maar nu wordt het andere gedeelte van de garage van de gemeente. Is die 50000 euro dan nog wel volledig gerechtvaardigd. Wij beseffen heel goed dat dit een product van de marktwerking is, maar toch. Het gevoel is niet goed.

Om dan toch maar even op de planontwikkelingkosten terug te komen. Na enig aandringen van de SP, werd toch een percentage genoemd. Waar wij nog dachten aan 50% ontwikkelingskosten, bleek dit percentage zelfs nog hoger te zijn. Toen werd desgevraagd helder gemaakt dat in detail terugkijken in het verleden nagenoeg onmogelijk is. En passant werd genoemd dat onder andere is besteedt aan inhuur van externe medewerkers. Ook andere fracties waren verbaasd over dit percentage. Jawel zelfs fracties die de vorige keer voor het plan hebben gestemd.

Wij worden als fractie steeds minder enthousiast om de wijzigingen van het masterplan goed te keuren.
Volgende week vindt er nog een bijeenkomst plaats, wederom deels in beslotenheid.

Soms is het beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Wordt vervolgd.


U bent hier