h

Brandbrief Voedselloket

13 september 2008

Brandbrief Voedselloket

Er is donderdag 11 september 2008 een brandbrief overhandigd aan de fractie van de SP. Deze brandbrief komt van het bestuur van het voedselloket. De reden hiervoor is dat steeds meer mensen gedwongen worden om gebruik te maken van de diensten die het Voedselloket biedt.

Het is verschrikkelijk om te constateren dat in een land als Nederland, een groeiend aantal mensen gebruik moeten maken van het voedselloket. Nederland wordt steeds welvarender. En toch komt al dat geld niet bij de mensen met de laagste inkomens terecht. De stichting die het voedselloket beheert, ziet een verdubbeling tussen 2006 en 2008. In 2006 maakte 72 gezinnen gebruik van het voedselloket. Nu in september 2008 zijn het al 144 gezinnen. Een hele forse toename. We zien ook dat de financiele steun vanuit de gemeente Almere al maar afneemt.
De stichting ziet daarentegen dat de kosten voor de levensmiddelen fors zijn gestegen, waardoor er een accuut probleem ontstaat. Hoe we uit deze situatie komen,zal mede afhankelijk zijn hoe andere fracties tegen over deze brandbrief staan. Een motie is voor ons een overweging om direct actie te verlangen. Voor de begrotingbehandeling die over twee weken gaat starten, zal door de fractie van de SP een structurelere aanpak voorgesteld gaan worden. Dit in financiele zin.
Daarbij hopen we vooral dat het college iets gaat doen aan de stijgende groep mensen die afhankelijk zijn of worden van het voedselloket.


U bent hier