h

Meten is weten, ook bij integratie.. ?

12 mei 2008

Meten is weten, ook bij integratie.. ?

Donderdag avond 8 Mei j.l heeft wethouder Haanstra op de politieke markt vragen van de VVD moeten beantwoorden over de nota Almere All-in (diversiteitsbeleid).
In het kort gaat het hier om een nota over integratie van minderheden in de maatschappij.
Eerste gedachte gaat dan natuurlijk uit naar allochtonen.
Maar ook gehandicapten, homosexuelen en andere (statistische) 'minderheden' horen in deze doelgroep thuis.

De strekking van de vragen van de VVD is duidelijk: meten is weten. Hoe weten we dat de activiteiten die we inzetten door deze nota (zoals bijvoorbeeld subsidies) effectief resultaat boeken in het kader van integratie en participatie.
Met andere woorden, wat voor waar krijgen we voor ons geld?

Even voor de helderheid: de subsidies die aangevraagd kunnen worden mogen een gezamelijke totale hoogte kennen van € 79.500,-.
Voor dit geld hebben we nog geen halve stadsklok in het centrum staan!!
Waar hebben we het over?

Natuurlijk gaat het de VVD ook niet om dit relatief lachwekkend kleine bedrag voor de gemeente, maar meer om de principes erachter...
Als mensen willen integreren moeten ze dit zelf voor elkaar zien te krijgen.
Zelfbeschikkingsrecht van het individu staat voorop. Maar wat nu als mensen het alleen nu eens niet voor elkaar kunnen krijgen?

De SP is van mening dat dit thema (integratie van groepen in achterstandsposities) de gelijkwaardigheid van mensen nastreeft en dat de waardigheid van mensen in dit geval risico kan lopen als we ons richten op het meten van de effectiviteit.

De VVD zal zich nog beramen op verder stappen, maar ondertussen zal er een debat in de raad hierover gevoerd gaan worden.
Wij zullen niet akkoord gaan met een korting op de (belachelijk lage) subsidie en vinden de nota zoals die door het college is samengesteld acceptabel en willen hier in elk geval geen 'kortingen' op.

Wordt vervolgd..


U bent hier