h

Revitalisatie Stedenwijk-Noord

17 april 2008

Revitalisatie Stedenwijk-Noord

Een grootschalige opknapbeurt van de wijk. GoedeStede heeft als woningcorporatie de taak op zich genomen om de woningen in dit gebied in een bestek van 3 jaar te renoveren. Dit project gaat ongeveer € 40 miljoen kosten.

In de uitvoering wil dit zeggen dat de buitengevel (het metselwerk), het dak, isolatie en kozijnen met dubbele beglazing onder handen worden genomen. Ook het interieur wordt aangepakt zoals op verzoek van de bewoners de badkamer tegen een meerprijs. Hierin kunnen de mensen zelf een keuze maken in de uitvoering. Als toetje krijgen de mensen een moderne berging.

De bewoners kunnen gewoon blijven wonen en hebben (hopelijk) slechts weinig overlast. Als de badkamer moet worden aangepakt, heeft GoedeStede een voorziening dat mensen op een andere locatie in ieder geval kunnen douchen en een wasje draaien. De renovatie heeft geen gevolg voor de huur. Dat is natuurlijk een goede motivatie voor de mensen om mee te werken.

Dit is een project van deze woningcorporatie waarbij zij investeren in de wijk. Het is zaak voor de politiek om te zorgen dat het gebied verder degelijke wordt ingericht en onderhouden, zoals stoepen en straat. Wij dragen dit initiatief een warm hart toe.
En we hopen dat het voor de bewoners en de buurt een grote verbetering wordt.


U bent hier