h

Mosquito terreur in Almere!

3 maart 2008

Mosquito terreur in Almere!

Artikel 11 van de grondwet luidt: Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.

Volgens de fractie van de SP is nu juist de onaantastbaarheid van het lichaam in het geding, bij het gebruik van Mosquito’s.
In een zeer hoog frequentiegebied, dat te horen is door personen jonger dan 24, wordt geluid geproduceerd.

De gemeente Almere heeft er kennelijk voor gekozen om in bepaalde gevallen gebruik te maken van een geluidsproductie apparaat.
In welke gevallen is niet bekend, omdat daar nooit over gesproken is met de gemeenteraad.
Volgens de fabrikant levert het apparaat een geluidsniveau van 90 Decibel op 1 meter afstand. Tevens stelt de fabrikant dat het geluid ook geen schade voor kinderen en dieren oplevert.

Wij vragen ons af of dat wel helemaal klopt.
Een geluidsniveau van meer dan 80 decibel kan blijvende hoorschade opleveren.

In de tweedekamer zijn door Renske Leijten vragen gesteld aan minister Rouvoet, die erkent heeft dat er mogelijk sprake is van aantasting van artikel 11 van de grondwet. Rouvoet wil nader onderzoek laten doen naar deze aantasting en eventuele gevolgen daarvan.

Daarom heeft de fractie van de SP Almere schriftelijke vragen gesteld aan het college!
Kern van deze vragen is dat er voorlopig geen uitbreiding van het aantal mosquito’s plaats vindt. Almere is een gemeente met heel veel jongeren. Deze jongeren zullen elkaar willen ontmoeten.
Nu doen ze dat vaak op plekken, waar bewoners het zeker niet prettig vinden.
Alkmaargracht waar bij een poortje een musquito hangtrode pijl geeft musquito aan

Volgens onze fractie moet je altijd het gesprek blijven aangaan met deze jongeren.
Daar hebben wij dadelijk het systeem veiligheidshuis voor, waar jongerenwerkers van de Schoor, Tactus, leger des Heils, Politie en nog een groot aantal andere organisatie’s met elkaar informatie kunnen delen en daarop gericht hun aanpak gaan bepalen.

Juist de inzet van wijkagenten, levert veel informatie op. Die informatie krijg je alleen maar als je in gesprek blijft met de jongeren.
Door met gebruikmaking van technologische hulpmiddelen de jongeren weg te jagen, verplaats je mogelijk het probleem waar je het ook niet wilt hebben.
We zullen deze ontwikkeling op de voet volgen.


bron: Almere Vandaag 28 Februari 2008 cartonist Maarten Wolterink

Op YouTube is een filmpje te vinden over de werking van de musquito.
Verder in de media: Almere Vandaag


U bent hier