h

Zwembaden dicht in Almere

8 januari 2008

Zwembaden dicht in Almere

De zwembaden in Almere zijn sinds woensdag 2 januari 2007 gesloten.
Hierdoor komen alle zwem-activiteiten/lessen tot een tijdelijk einde ook het therapeutisch zwemmen voor bijvoorbeeld reuma patiënten.

De gemeente Almere heeft per 1januari een nieuwe exploitant voor de zwembaden”Optisport”
Sportfondsenbaden Almere heeft in verband met deze overname medio december 2007 hun faillissement aangevraagd. Op1 januari 2008 is dit nog steeds “onder de rechter” dit was voor de gemeente aanleiding om de zwembaden te sluiten en te voorzien van nieuwe sloten.

Op vrijdag 4 januari stond (tijdelijk)op de website van de gemeente dat maandag de baden weer open zouden gaan, maar dit was erg voorbarig van de gemeente.
Optisport en de voormalige werknemers van sportfondsenbaden Almere hebben namelijk nog geen arbeidsovereenkomsten getekend.
Zonder personeel natuurlijk geen geopende zwembaden!

De SP Almere, GroenLinks en Leefbaar Almere vinden dit een onaanvaardbare situatie en roepen de gemeente op om met spoed te zoeken naar een werkbare oplossing. De gemeente laat via woordvoerder Peter Spek weten dat gemeente niets aan deze situatie kan veranderen.
Na wat artikelen in de krant heeft de gemeente een oplossing gevonden zij nemen de inventaris van sportfondsen over en betalen mee aan de kosten voor de bewindvoering. En is er een regeling getroffen met de zwemverenigingen en andere gebruikers van de zwembaden.

Er volgt meer informatie en berichtgeving zodra die beschikbaar is.
Kijk hier voor op de website onder Dossiers

U bent hier