h

Ga toch (snor)fietsen!

23 september 2007

Ga toch (snor)fietsen!

Onderstaand bericht ontvingen we via de mail.

L.S.

Ik woon in Almere en werk in wisseldienst in Amsterdam. Ik heb hiervoor een snorfiets en ik ben dan zo op mijn werk! Ik ben echter regelmatig pas na 22.00 klaar, en moet vaak om 06.00 uur in Amsterdam zijn.
Ik kan dus niet over de brug en niet met de pont

Nu moet ik straks een taxi bellen, maar hoe krijgt mijn snorfiets in de taxi? Bus en trein zijn geen alternatieven voor mij.
Dit geldt voor heel wat meer mensen die wisseldiensten draaien.

Oeps….. een groep over het hoofd gezien of vergeten?
Dat gaat natuurlijk snel, want die veroorzaken geen files!
In verschillende media kwam dit probleem ook al naar voren.
Een suggestie was om over de brug een een meter brede strook vrij te maken voor langzaam verkeer, of de pont natuurlijk laten doorvaren!

We gaan daar toch maar eens vragen over stellen aan het college.


Hier onder de vragen aan het college.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE

Aan de voorzitter van de raad.

Steller vragen: W.F Mulckhuijse Socialistische Partij

Onderwerp: Hollandse brug en langzaam verkeer.

Het college wordt verzocht de volgende vraag schriftelijk te beantwoorden:

1. Is het het college bekend, dat het tussen 23.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends onmogelijk is met langzaam verkeer van Almere naar het “oude land” of vise-versa te komen, tenzij men via de Stichtse brug gaat.
2. Zo ja, vindt het college dit acceptabel?
3. Zo nee, is het college voornemens om hier, in overleg met verantwoordelijke partijen (Rijkswaterstaat c.q. Provincie ) veranderingen in te bewerkstelligen.

Toelichting:

• Via verschillende media en e-mails van Almeerders kwam ons ter ore dat het, voor mensen die gebruik maken van (snor)fiets en brommer (langzaam verkeer), tussen 23.00 en 6.00 uur onmogelijk is om via de verbinding bij de Hollandse brug van Almere naar het “ oude land” of andersom te komen. Dit omdat de Hollandse brug permanent is afgesloten voor langzaam verkeer en daarnaast de noodpont tussen 23.00 uur en 6.00 uur niet vaart.
• Voor mensen in ploegendienst en of onregelmatige werktijden die gebruik maken van (snor) fiets of brommer is het hierdoor onmogelijk geworden om hun bestemming te bereiken.
• Openbaar vervoer is voor deze mensen vaak geen alternatief, omdat dat op die tijdstippen niet operationeel is, of vanaf bepaalde locaties niet te benutten zijn.
• Het enige alternatief dat deze mensen overblijft, is heel ver omfietsen, snorren of brommen; of ….een taxi te nemen.

Ondertekening en naam,
Frans Mulckhuijse, namens fractie Socialistische Partij


Het antwoord van de Gemeente

Geachte heer Mulckhuijse,

Via de griffie kreeg ik het verzoek op je informele vragen inzake de maatregelen voor " brom)fietsverkeer bij de Hollandse Brug te reageren.

Zojuist van onze communicatiedeskundige, heb ik naar aanleiding van je vragen over het pontje onderstaande info gekregen

" De woordvoeringslijn van Rijkswaterstaat is weer aangepast en luidt vanaf heden:

De parallelweg blijft tot en met 24 september 's nachts tussen 22.00 en 6.00 uur geopend voor het (brom)fietsverkeer. Inmiddels wordt de asfaltverharding van de parallelweg weggehaald. Gebruikers van de parallelweg tijdens de nachtelijke uren moeten daarom rekening houden met een ongelijkmatig wegdek en obstakels. Uit veiligheidsoogpunt dient u lopend over de brug te gaan. De komende week wordt een maatwerkoplossing ontwikkeld voor (brom) fietsers die 's nachts over de Hollandse brug moeten en geen alternatief hebben, omdat de pont 's nachts niet vaart. Zodra bekend is welke mogelijkheden er zijn voor alternatief vervoer, nemen wij weer contact met u op.Fietsers en bromfietsers die nog niet geregistreerd staan voor alternatief vervoer 's nachts kunnen zich melden via de informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002."

Daarnaast vertelde de afdeling communicatie van Almere, dat a.s. vrijdag een website de lucht ingaat van Almere, speciaal over de Hollandse brug, waarin ieder alle informatie over de Hollandse brug gemakkelijk kan vinden. Dit is service van de gemeente aan alle weggebruikers. Ondernemers, fietsers kunnen deze website gemakkelijk vinden en hoeven niet door almere.nl te klikken of via RWS de info op te halen.

Er wordt dus op korte termijn maatwerk geleverd en via de site zullen weggebruikers( fietsers) gevraagd worden zich te melden bij RWS.

Ik hoop hiermee voldoende informatie te hebben gegeven.

Met vriendelijke groet,

Bestuursadviseur

Adri Duivesteijn
wethouder ruimtelijke ordening en wonen

U bent hier