h

Motie Irak haalt het niet in de gemeenteraad

14 juni 2007

Motie Irak haalt het niet in de gemeenteraad

De Sp Almere, heeft net als diverse SP fractie's in de div. gemeenteraden in nederland, een motie ingediend, om namens het college en de raad steun aan de actie "Openheid over Iraq" te krijgen.

Deze motie verzocht het college van B&W, de eerste kamer te vragen of er een onafhankelijk onderzoek gedaan kan worden naar de toedracht van de oorlog in Irak.

De fractie is immers van mening dat er ook Almeerse soldaten in Irak vechten, die op verkeerde gronden de oorlog ingestuurd zijn.
Vanavond tijdens de behandeling van deze motie in de gemeenteraad, is deze motie NIET aangenomen.
De meeste partijen zijn het wel inhoudelijk met de motie eens, maar zijn ook van mening dat dit op tafel van de eerste of tweede kamer thuishoort.
De fractie van D66 steunde als enige politieke partij in Almere de motie van de SP.

Conclusie; Er durft geen lokale politieke afdeling van een Landelijk partij of lokale partij, behalve D66 en natuurlijk de SP een standpunt in te nemen die over de stadsgrens heen gaat.
Ook al ben je het inhoudelijk eens met een motie waarmee je de 1ste en/of 2de kamer wijst op een onderzoek wat gedaan moet gaan worden om herhaling in de toekomst te voorkomen.
En ondanks dat de burgers in Almere deze actie goed ondersteunen en tijdens diverse dagen ruimhartig hun handtekening hebben geplaatst. Word er dan geluistert naar de burgers van de stad waar je raadslid ben?

U bent hier