h

Persbericht "Bont voor Dieren"

12 mei 2007

Persbericht "Bont voor Dieren"

Gemeente Zeewolde gedoogt illegale nertsenfokkerij

Amsterdam, 9 mei 2007 - Bont voor Dieren heeft een brandbrief naar de gemeente Zeewolde gestuurd wegens het gedogen van een illegale nertsenfokkerij. De stichting doet daarin een dringend appel op de gemeente om de wettelijke regels te handhaven. Volgens de wetgeving dient een bedrijf over een milieuvergunning te beschikken vóórdat er met het bedrijfsmatige fokken en houden van dieren wordt gestart. Het desbetreffende bedrijf heeft nog geen definitieve milieuvergunning maar op het betreffende adres blijken al ruim 100 fokteven aanwezig, plus enkele fokreuen en zelfs jongen.

De afdeling Milieu van Zeewolde liet Bont voor Dieren weten reeds op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van de niet-vergunde dieren op bovengenoemd adres, maar heeft aangegeven niet handhavend te willen optreden tegen dit bedrijf omdat de gemeente voornemens is deze situatie binnenkort te legaliseren. De vraag is echter of dit daadwerkelijk zal gebeuren. Bont voor Dieren heeft al bij de gemeente een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking ingediend en hoopt de komst van dit bedrijf tegen te kunnen houden.

Ook de Stuurgroep Educatie en Milieu (kortweg StEM), Dierenbescherming Flevoland, Partij van de dieren Flevoland en vele bezorgde en betrokken burgers hebben een zienswijze ingediend. Steun wordt bovendien verkregen van de PVDA/Groenlinks Fractie Zeewolde en de SP afdeling Almere

U bent hier