h

Pelsfokkerij in Zeewolde? Nee toch!!!!!!!!!!!!

6 mei 2007

Pelsfokkerij in Zeewolde? Nee toch!!!!!!!!!!!!

De heren S. en A. Steijn op 8 mei 2006 een aanvraag ingediend voor een (fruitbedrijf en) pelsdierhouderij aan de Sterappellaan 21 te Zeewolde.
Het college van B&W zijn van plan deze vergunning af te geven en hebben daartoe de ontwerp-milieuvergunning voor een ieder ter inzage gelegd. Tijdens deze inzage termijn heeft iedereen de mogelijkheid zijn of haar zienswijze over te brengen aan B&W.

Deze termijn verstrijkt op 9 mei. HET IS DUS KORT DAG !!

Het is volstrekt onaanvaardbaar en niet meer van deze tijd om dergelijke dierenmishandeling toe te staan.

De SP heeft in de tweede kamer een initiatiefwet gelanceerd voor een algeheel verbod op pelsdierhouderijen.
Vooruitlopend hierop zouden er geen vergunningen meer verstrekt worden voor uitbreiding of nieuwe vestiging van pelsdierfokkerijen.

Onbegrijpelijk dat het college van Zeewolde toch van plan is de milieuvergunning af te geven!

Er is een voorbeeldbrief, aan te vragen via de webmasteralmere, waar je alleen je gegevens hoeft in te vullen, de juiste datum, uitprinten en een handtekening er op. In een enevelop, het adres er op, postzegel plakken en dan ?

Even een frisse neus halen door de brief in de brievenbus van TNT / POST te doen.

De Bont voor dieren, de dierenbescherming Flevoland en de PvdD Flevoland zijn er ook mee bezig.
Tevens de Pvda/Groen Links proberen het onder de aandacht van de mensen te brengen, en de SP Almere draagt hier ook een steentje aan bij door het op de website te plaatsen en jullie op te roepen deze actie te ondersteunen en de voorbeeldbrief op te vragen via de mail.

Hans Lewis SP lid in Zeewolde heeft ons hiervan op het spoor gezet, hij is door de dames Janet de Jong en Renée Troquay en Cees Meijer van "STEM in Zeewolde"
Beide Dames en heren zijn wij ook zeer dankbaar, thnx.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn komt het op de site zodat je weet welk effect je brief heeft gehad op de beslissing van B&W Zeewolde, want één ding is wel zeker dit kan en mag niet gebeuren dat er ook al initiatiefwet is en een afspraak van niet meer en nieuwe fokkerijen er in onze provincie en afdeling er een pelsfokkerij (bij)komt.

vraag de brief nu aan; webmasteralmere@sp.nl

U bent hier