h

Door onze wintercolumnist

23 januari 2007

Door onze wintercolumnist

Onze burgermoeder is op de vingers getikt, door de leiding van de provincie. Zij woont nog maar kort in Flevoland en nu boort ze er al gaten in. Waarom doet zij dit?
Waarom maakt zij misbruik van de gastvrijheid die onze provincie haar biedt?
Welnu, de bodem van Flevoland ligt meters beneden het N.A.P. Wanneer er nu gaten in geboord gaat worden stuit men al zeer snel op water. Bij onze gemeentelijke begraafplaats weet men dit. Daar wordt op de bodem van de provincie eerst een paar meter zand gestort waarna daarin de overledenen begraven worden.

Dit alles was onze burgermoeder ontgaan, of eigenlijk haar echtgenoot. Die had van haar de opdracht gekregen. Die werkt in de bouw, zodoende. Of de familie Jorritsma problemen heeft met de Nuon weet ik niet. Feit is dat er een poging is ondernomen om onder de nieuwe woning van het echtpaar een gat te boren, zo diep, dat men op warm water zou stuiten.
Dit warme water wilde men door de radiatoren in de woning laten stromen zodat het huis van onze burgermoeder verwarmd zou worden met gratis warm Flevowater.
Nu schijnt de provincie bevreesd te zijn voor een sneeuwbaleffect, want hier openen zich perspectieven, gratis warm water kan overal voor worden gebruikt. Ik noem hier: de vaat, de piepers, de badkuip alsmede de was.
Nou is het bekend dat in Drenthe delen van de bodem zijn verzakt. Hetgeen gevolgen heeft voor de dorpen en buurtschappen aldaar. In Drenthe is uit winstbejag ook jarenlang in de grond geboord.
Ik droom even weg: ik zie mevrouw de burgermoeder in bad zitten. Zij heeft net een wasje gedraaid op 90 graden, zeg maar werkkleding van haar man. 90 º is zeer warm en komt derhalve van zeer diep en tijdens het badderen beginnen de muren langzaam te verzakken.
Toegegeven, het was een droom, maar toch.
En nu de werkelijkheid. Het water waar de familie Jorritsma een paar keer in de week gaat zitten is wel ons drinkwater en dat water hoopt zich na gebruik niet op in te woning. Nee dat water gaat na het badderen weer terug waar het vandaan kwam.
Ik denk dat ik het water voor mijn thee extra lang laat koken.

Ergeé

U bent hier