h

Geen Actie....... Geen Fractie

11 maart 2009

Geen Actie....... Geen Fractie

Vorige week is in Almere de verkiezingscampagne officieus al van start gegaan met de slogan “Zie jij jezelf al als raadslid in Almere?”
We vinden bij de SP de gemeenteraad hartstikke belangrijk; want daar worden de besluiten genomen.
Maar de gemeenteraad is en blijft een middel en geen doel op zich.

Geen gemeenteraadsfractie zonder actie.

Contact van de raadsleden met de mensen in de stad en betrokken zijn bij wat er leeft in de buurt, is een voorwaarde in een gemeenteraad de SP kiezers goed te kunnen vertegenwoordigen.

Bij de start lag het accent op de raadsleden voor de komende verkiezingen, maar voor de SP is het minstens zo belangrijk dat die raadsleden actief betrokken zijn bij het wel en wee van (de bewoners van) Almere.
Dat kan op allerlei manieren; van ervaringsdeskundige in de mantelzorg, tot coördinator in een buurtvereniging.
Of met een politiek partij als de SP de buurt in gaan en de mensen te vragen wat zij belangrijk vinden voor een sociaal en leefbaar Almere.

Met name de lokale partijen geven aan dat ze het op prijs stellen dat er ondersteuning is om kandidaten voor te bereiden op het raadslidmaatschap en dat er een platform is, bijvoorbeeld in de vorm van een website, waarop iedere partij zich kan presenteren.

De landelijke partijen hebben hiervoor vaak al de faciliteiten vanuit landelijk verzorgd. Zo ook bij de SP.
De eerste groep kandidaten voor de lijst is alweer op cursus. Daarnaast is het ook zo dat je toch op zijn minst een jaar (actief ) SP lid moet zijn.

Voor de SP is deze campagne een extra middel om zo mogelijk meer betrokkenheid van de Almeerders bij de stad te krijgen.
En meer mensen straks naar de stembus te krijgen.
Maar daarnaast zullen we de komende tijd zo veel mogelijk de straat op moeten en in de buurt de mensen benaderen om te vragen van wat er beter kan in Almere.

Bestuur SP Almere


U bent hier