h

Containerterminal

31 oktober 2008

Hernieuwde agendering over toekomst containerterminal in Almere

Op 30 september 2008 heeft de gemeenteraad een raadsbrief ontvangen, dat de ontwikkeling van de containerterminal vertraging op gaat lopen. Er zijn geen particuliere bedrijven die op dit moment een ondernemingsplan daarover kunnen schrijven. Toch wil de wethouder verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn als fractie van de SP zeker voor een komst van een terminal, maar tegen welke prijs? Daarom wil de fractie het onderwerp opnieuw bespreken met Wethouder M. Visser. Donderdag 6 november staat dit te gebeuren.
Hieronder staat de tekst van het agendavoorstel.

Lees verder
25 januari 2008

Containerterminal in Almere door aandringen SP?

Op 24 januari 2008 is het persbericht van de gemeente naar buiten gekomen, dat er een containerterminal in Almere zal komen. Dit naar aanleiding van de aanbevelingen uit de haalbaarheidsstudie uitgevoerd in opdracht van de gemeente.
De fractie van de SP Almere vermoedt dat het op het bespreekbaar maken van dit onderwerp, toch enige druk bij het college heeft gezet om hier een besluit over te nemen.

Lees verder
15 december 2007

Containerterminal in Almere?

Op 13 december 2007 is door de SP, D66 en VSP de haalbaarheid van een containerterminal behandelt.
Met behulp van een presentatie werd visueel gemaakt wat de voordelen, maar ook de nadelen zouden kunnen zijn voor Almere, indien wij een dergelijk terminal zouden wensen. Na afloop van de presentatie was er een ruime raadsmeerderheid die op korte termijn een plan van de wethouder wenste. Dat is toegezegd, met als uiterste datum 28 januari 2008.

Lees verder

U bent hier